TVRR este o tv 0nline

joi, 4 noiembrie 2010

FIZICA SISTEMELOR ATOMICE IZOLATE SI NEIZOLATE CARE NU SE MAI AFLA IN ECHILIBRU TERMODINAMIC


"Conversia energiei dintr-o forma in alta este esentiala, pentru ca resursele de energie sa nu mai constituie o problema.  

Pretutindeni in jurul nostru exista Energie, dar nu stim sa o folosim...

 In primul rand doresc sa fac precizarea ca, scopul acestei lucrari nu este de a cauta greseli sau erori strecurate in fizica de-a lungul timpului in mod voit sau intamplator.

Scopul acestei lucrari este de a gasi solutii pentru a rezolva o problema mondiala, problema energiei de care depinde viitorul oamenilor si a fiintelor de pe acesta planeta.
Pretutindeni in jurul nostru exista energie, energia particulelor atmosferice, mediului acvatic si spatiului cosmic, dar pe care nu stim sa o folosim.
Nu stim sa folosim interactiunile radiatiilor electronice ulraviolete si nucleare g sau X cu substanta - materia in sitemele atomice izolate si neizolate.
De asemenea, nu stim sa folosim interactiunea campului electromanetic cu substanta-materia, aflata in starea naturala (apa, aerul si particulele cosmice) de cand s-a creat Universul.
In criza de energie mondiala in care se afla intreaga planeta in mod voit sau din alte motive, aceasta lucrare prezinta cateva solutii energetice care ar rezolva problema resurselor de energie si ar opri construirea de agregate si utilaje mari consumatoare de energie cu un randamet energetic redus, fiind totodata mari producatoare de reziduri radioactive sau de alta natura care pun in pericol viata oamenilor si a fiintelor de pe TERRA.
Mai mult, s-ar putea folosi ca element de producerea energiei, chiar rezidurile si deseurile radioactive care cresc in mod continuu, iar sitemele de stocare a lor sunt din ce in ce mai reduse si in deplina nesiguranta din punct de vedere al recipientelor si locurilor in care sunt depozitate.
Aceasta lucrare ar putea constitui o pista spre o noua cercetare care sa ajute la obtinerea energiei in conditii optime de siguranta, cu un randamet mai bun, nepoluanta si care sa reduca pretul de cost atat al producerii, cat si al utilizarii ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu